Actueel

schermafdruk-2017-02-17-11

17 februari 2017

Broekbakema en WorkPeopleAnalytics, een echt partnership

In deze film komt het partnerschap tussen Broekbakema en WorkPeopleAnalytics van Innvire / Brinkgroep mooi in beeld. WPA geeft ons de mogelijkheid om opdrachtgevers op een efficiënte, digitale manier te helpen de eisen en wensen relevant voor hun project in kaart te brengen. Een voorbeeld van hoe wij gebruikmakend van innovaties in het ontwerpproces onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Juist ook in de fase voordat de ontwerpuitgangspunten helemaal uitgekristalliseerd zijn!

Bekijk de film

DEEL DIT BERICHT

reloaded_lab_page_01-e1486380542506-1024x640

6 februari 2017

Onderzoek “RELOADED” – Een gebouw als batterij voor alle seizoenen

Broekbakema doet regelmatig onderzoek naar innovaties die misschien nu nog niet, maar later wel zijn toe te passen in onze projecten. Ons onderzoek "RELOADED" gaat over onze zoektocht naar een beter gebruik van de seizoenen, in een metropool zoals New York. Op broekbakemalab.com presenteren wij dit onderzoek, waarvoor we het Metlife gebouw in Manhattan omtoveren in een gigantische batterij: zoutbaden in de top en een ijshal in de kelder!

RELOADED op Broekbakemalab

DEEL DIT BERICHT

img_0454

31 januari 2017

Transformatie weeshuis van Jan van Iersel in Leids Dagblad

De zeer geslaagde transformatie van het monumentale (en langdurig gekraakte) weeshuis in het hart van Leiden tot woningen van Jan van Iersel, is uitgebreid aan bod gekomen in het Leids Dagblad.

Lees hier het artikel

DEEL DIT BERICHT

plaatje-van-pdf-gezonde-architectenselecties-768x1013-crop

24 januari 2017

Richtlijn gezonde architectenselecties in gebruik

De BNA heeft samen met Architectuur Lokaal en ICS adviseurs de richtlijn gezonde architectenselecties gepubliceerd. De richtlijn is bedoeld als praktisch hulpmiddel voor opdrachtgevers, adviseurs en architecten bij het organiseren van architectenselecties. Roger Tan heeft een belangrijke bijdrage aan deze richtlijn geleverd vanuit zijn rol als BNA bestuurslid. In het ronde tafelgesprek georganiseerd door ICS adviseurs \ Schooldomein wordt nader ingegaan op de architectenselecties en de richtlijn.

Download de richtlijn hier

SchoolDomein artikel

DEEL DIT BERICHT

eae-rug-broekbakema

Het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland met BREEAM Outstanding Certificaat

18 januari 2017

Energy Academy Europe genomineerd voor internationale BREEAM Awards 2017

Op 7 maart wordt in Londen bekendgemaakt of de nieuwbouw Energy Academy Europe winnaar is geworden van de BREEAM Awards 2017. De nieuwe aanwinst van de Zernike Campus Groningen is genomineerd in de categorie ‘Mixed Use and Others’. Deze nominatie onderschrijft dat in Groningen een bijzonder duurzaam en ambitieus gebouw is neergezet. Door een slim ontwerp wordt de energiebehoefte laag gehouden en bovendien is het gebouw in staat om meer energie te produceren dan het verbruikt. Hiermee wordt de Energy Academy Europe het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland.

Nieuwsbericht op website Rijksuniversiteit Groningen

DEEL DIT BERICHT

onderwijs-brede-school-lisse-04

We kozen voor hout en natuurlijke materialen omdat die een geruststellende uitstraling hebben op de leerlingen.

17 november 2016

Houten school IKC De Bollenstreek in Pi

"Het budget was laag, het bestemmingsplan bevatte strenge voorwaarden en de overheid stelt steeds hogere eisen aan een gezond leefklimaat in klaslokalen. Dat brengt hoge kosten met zich mee. Bovendien ging de eerste aannemer failliet. Desondanks wist architectenbureau Broekbakema een fraai schoolgebouw te ontwerpen, waarin klimaattechnische eisen kostenbesparend en innovatief werden geïntegreerd."

Publicatie IKC De Bollenstreek in Pi

DEEL DIT BERICHT

DEEL DEZE PAGINA