Actueel

NIEUWS-opening EAE acrobaten

22 mei 2017

Energy Academy Europe geopend met een acrobatisch hoogstandje

Op woensdag 17 mei is de Energy Academy Europe geopend. Commissaris van de Koning René Paas en RUG collegevoorzitter Sybrand Poppema bliezen het gebouw leven in door een windturbine aan te zetten en daarmee het startsein te geven voor een wervelende openingsact.

Energy Academy Europe in stijl geopend

openingshandeling op youtube

DEEL DIT BERICHT

onderwijs-hoofdgebouw-leo-vroman-07

14 april 2017

GSG Leo Vroman wint Passief Bouwen award 2017!

GSG Leo Vroman is de eerste middelbare school die gebouwd is volgens de principes van Passief Bouwen en van Frisse Scholen. Op 13 april is tijdens het Internationaal Duurzaam Bouwen congres de Passief Bouwen Award uitgereikt aan de school.

Een Frisse School is een schoolgebouw met een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu. Energiegebruik en een gezond binnenklimaat kunnen soms tegenstrijdig zijn. Voldoende ventilatie is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat, maar ventileren kost ook energie. Een slechte kwaliteit van binnenmilieu leidt tot gezondheidsklachten.

Een passief gebouw is extra goed geïsoleerd en tochtvrij. Dat is energiebesparend en comfortabel. In combinatie met slim ontworpen installaties verbruikt de school extreem weinig energie. Veelal is de aanwezigheid van mensen voldoende om het gebouw warm te houden. Goed geïsoleerde gebouwen hebben de neiging om in de zomer te warm te worden. Via nachtventilatie wordt het betonnen skelet ’s nachts gekoeld met buitenlucht.

Lees hier meer over het ontwerp

Lees hier meer over de prijsuitreiking op 13 april 2017

DEEL DIT BERICHT

noordzijde

20 maart 2017

Uitbreiding woonzorgboerderij ‘Nooitgedacht’ van start

Aan de rand van Vlaardingen, in het natuurgebied Midden-Delfland ligt de historische woonzorgboerderij ‘Nooitgedacht’ waar mensen met een verstandelijke beperking wonen en werken. De historische boerderij ligt als centraal middelpunt tussen een aantal bijgebouwen waarin de cliënten hun kamers hebben. Omdat de gebouwen verouderd waren, zullen de woonvertrekken worden vergroot en aangepast aan de huidige tijd. De uitstraling van de boerderij laten we aansluiten op de landelijke omgeving, waarbij de donkere houten gevel doet denken aan een houten zwart geteerde boerenschuur. Naar verwachting is de bouw eind november gereed, zodat de bewoners voor de feestdagen hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe woning.

Uitgebreide projectinfo

DEEL DIT BERICHT

nieuws-energy-academy-europe-wins-breeam-awards-2017

Energy Academy Europe wins International BREEAM Awards 2017

8 maart 2017

Energy Academy Europe wins International BREEAM Awards 2017!

De vakjury in Londen zorgt voor groot feest in Rotterdam en Groningen! Broekbakema en De Unie architecten zien nu wat hun vruchtbare samenwerking met alle betrokkenen heeft opgeleverd; ‘Wereldwijd het beste BREEAM-gebouw in de categorie Mixed Use & Other’.

De Energy Academy Europe is hét kennisinstituut voor de transitie naar duurzame energie. De eigen huisvesting is daar een prachtig voorbeeld van. We hopen dan ook dat het gebouw wereldwijd mensen inspireert om niet langer te wachten met de broodnodige energietransitie. De natuurlijke energiebronnen licht, lucht, aarde en water zijn volop voorhanden en de Energy Academy Europe is het levende bewijs dat het kán, zolang we onze bronnen maar slim genoeg inzetten. In een open samenwerking met alle ontwerp-teamleden, eindgebruikers én met onze ambitieuze opdrachtgever is dat nu dus gelukt. Het hele team is enorm trots!

Uitgebreide projectinfo

DEEL DIT BERICHT

schermafdruk-2017-02-17-11

17 februari 2017

Broekbakema en WorkPeopleAnalytics, een echt partnership

In deze film komt het partnerschap tussen Broekbakema en WorkPeopleAnalytics van Innvire / Brinkgroep mooi in beeld. WPA geeft ons de mogelijkheid om opdrachtgevers op een efficiënte, digitale manier te helpen de eisen en wensen relevant voor hun project in kaart te brengen. Een voorbeeld van hoe wij gebruikmakend van innovaties in het ontwerpproces onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Juist ook in de fase voordat de ontwerpuitgangspunten helemaal uitgekristalliseerd zijn!

Bekijk de film

DEEL DIT BERICHT

reloaded_lab_page_01-e1486380542506-1024x640

6 februari 2017

Onderzoek “RELOADED” – Een gebouw als batterij voor alle seizoenen

Broekbakema doet regelmatig onderzoek naar innovaties die misschien nu nog niet, maar later wel zijn toe te passen in onze projecten. Ons onderzoek "RELOADED" gaat over onze zoektocht naar een beter gebruik van de seizoenen, in een metropool zoals New York. Op broekbakemalab.com presenteren wij dit onderzoek, waarvoor we het Metlife gebouw in Manhattan omtoveren in een gigantische batterij: zoutbaden in de top en een ijshal in de kelder!

RELOADED op Broekbakemalab

DEEL DIT BERICHT

DEEL DEZE PAGINA