Actueel

lezing-meindert-booij

18 oktober 2017

Lezing Meindert Booij in Izmir

Op 14 oktober gaf Meindert Booij een lezing in Izmir (Turkije) in het kader van de manifestatie “Dudok in Izmir”, bestaande uit een tentoonstelling op het Konakplein en een symposium in de Turkse Architectenkamer.

Dudok maakte in 1954 ontwerpen voor een stadhuis en theater in Izmir, plannen die vergeten leken te zijn. De herontdekking was aanleiding voor de manifestatie met internationale presentaties.

Meindert lichtte toe hoe hij door de geschiedenis van het bureau Broekbakema actief is geworden op het gebied van restauratie en hergebruik. Een aantal werken van de voorgangers Brinkman en van der Vlugt alsook van den Broek en Bakema zijn geregistreerd als monument, van werelderfgoed (Van Nelle fabriek) tot stedelijk monument (stadhuis Ede). De zorgvuldige wijze waarop in Nederland met dit erfgoed wordt omgegaan, zoals het werken met cultuurhistorische rapporten, is interessant voor Izmir, waar helaas veel van het rijke verleden is afgebrand of afgebroken.

DEEL DIT BERICHT

lotusserre-02

17 oktober 2017

Restaurant ‘Poort van Azië’ in Blijdorp wint prijs!

Onlangs heeft Diergaarde Blijdorp een prijs gewonnen: het restaurant ‘Poort van Azië’ is uitgeroepen tot het ‘Beste restaurant van België & Nederland’. Het restaurant bevindt zich in de voormalige (monumentale) theeschenkerij ‘de Lotusserre’ van de architect Sybold van Ravesteyn.
Broekbakema heeft het oorspronkelijke Rijksmonument i.s.m. Siebold Nijenhuis Architect en Kees Rouw [Architectuur & Onderzoek] volledig gerenoveerd en uitgebreid met onder meer een opslag en spoelkeuken. De renovatie was gericht op het behoud van de bestaande architectuur en de toevoeging is daarbij ondergeschikt gemaakt aan het Rijksmonument. De uitbreiding is te herkennen aan de schil van bamboe latten, waardoor het hele complex symmetrisch van opzet blijft.

Lees hier meer over het ontwerp

Lees hier meer over de prijsuitreiking

DEEL DIT BERICHT

1

7 oktober 2017

Rondleiding Energy Academy en EnTranCe

Op 28 september hebben de architecten van Broekbakema publieke rondleidingen gegeven in twee top-notch gebouwen in Groningen: de Energy Academy Europe en het Energy Transition Centre (EnTranCe). De energietransitie is in volle vaart te zien op de Zernike Campus in Groningen en Broekbakema is trots daar een bijdrage aan geleverd te hebben. De Energy Academy Europe is het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland met BREEAM Outstanding certificaat en laat zien wat met de natuurlijke elementen water, aarde, zon en wind gedaan kan worden om een energieleverend gebouw te maken. Anderzijds is het EnTranCe gebouw dé proeftuin van Nederland voor nieuwe technieken en toepassingen op het gebied van energieopwekking. Daarnaast is het gebouw zelf ook een proeftuin met innovatieve klimaatzones en proefopstellingen. Bij de rondleidingen, gegeven door architect-directeur ir. Aldo Vos en projectcoordinator ir. Willeke van de Groep, kon verder ook genoten worden van lezingen over de twee gebouwen. Wilt u de volgende keer ook mee bij gratis rondleidingen? Vergeet ons dan niet te volgen!

Meer over de Energy Academy Europe

Meer over EnTranCe

DEEL DIT BERICHT

Trinseo fotos social media (4 van 22)

6 oktober 2017

Trinseo Terneuzen feestelijk geopend

Vorige week is op feestelijke wijze het nieuwe kantoor van Trinseo geopend in het Maintenance Valuepark in Terneuzen. Trinseo, specialist in plastics, latex en synthetisch rubber, besloot in 2015 voor de nieuwbouw van een nieuw Research & Development complex voor 180 werknemers. Broekbakema heeft daarin het ontwerp van het interieur, restaurant/multifunctionele ruimte en de indeling van de laboratoria gerealiseerd. De kantoren zijn ontworpen in huiselijke sfeer met veel groen en aandacht voor detail. Het casco-ontwerp van het 7.680m2 grote kantoor is gerealiseerd door Cordeel Nederland BV. Bij de opening waren onder meer de CEO van Trinseo Christopher D. Pappas, Directeur Trinseo Nederland Frans Kempenaars en projectarchitecten ir. Ronald Hoogeveen en ir. Tessa Barendrecht aanwezig.

DEEL DIT BERICHT

nieuwe-samenstelling-directie-Broekbakema

25 augustus 2017

Broekbakema verandert samenstelling directie

Broekbakema maakt al ruim 100 jaar gebouwen die leven, waarin het een feest is om te werken, te leren en te onderzoeken. Wij doen er alles aan om de gebruikers trots te laten zijn op hun gebouw. Dat is onze drijfveer.

Vanuit die gedachte zijn we continu bezig ons team af te stemmen op de toekomst. Daarom zal de directie vanaf 1 september bestaan uit Erik van Eck en Aldo Vos. Beiden zijn al lange tijd lid van de directie en bouwen gezamenlijk vol vertrouwen verder aan de duurzame toekomst van Broekbakema.

Roger Tan treedt met deze stap terug uit de directie als zakelijk directeur. Roger zal zijn carrière voortzetten op het snijvlak van techniek, innovatie en architectuur bij UN Studio. Wij zijn hem erkentelijk voor zijn grote inzet en betrokkenheid, waarin hij de afgelopen jaren heeft bijgedragen aan het verder professionaliseren van ons bureau. Wij wensen hem veel succes bij deze volgende stap.

DEEL DIT BERICHT

NIEUWS-opening EAE acrobaten

22 mei 2017

Energy Academy Europe geopend met een acrobatisch hoogstandje

Op woensdag 17 mei is de Energy Academy Europe geopend. Commissaris van de Koning René Paas en RUG collegevoorzitter Sybrand Poppema bliezen het gebouw leven in door een windturbine aan te zetten en daarmee het startsein te geven voor een wervelende openingsact.

Energy Academy Europe in stijl geopend

openingshandeling op youtube

DEEL DIT BERICHT

DEEL DEZE PAGINA