Broekbakema

Hoofdkantoor Océ

Venlo, Nederland

2015 - heden

Het gebouwconcept voor het nieuwe hoofdkantoor van Océ Technologies ‘Green Landmark’ is gebaseerd op de Kyosei filosofie van Canon: het samen leven en werken voor het algemeen belang. Groene, publieke ruimten, de zogenaamde ‘Green Plazas’, verbinden er medewerkers en bezoekers. Deze ruimten, onderling met elkaar verbonden en steeds gekoppeld aan twee kantoorvloeren, zijn ingericht als binnentuin en functioneren als de centrale ontmoetingsplek. Ze vormen de verbindende schakel tussen alle afdelingen van het nieuwe hoofdkantoor. Elke ‘Green Plaza’ heeft een andere positie, maar is altijd naar buiten toe georiënteerd. Het nieuwe gebouw heeft straks naar verwachting 15.500m2 vloeroppervlak en biedt plaats aan circa 550 medewerkers.

Team:
Erik van Eck MArch
Ir. Sander Veenstra
Ir. Karin Houwen
Ir. Pim Pompen
Marius Voets AvB
Ing. Maarten van der Marel
Thomas Sandfort BSc

i.s.m. ABT, Nelissen, Quadrat en Multical

Deel deze pagina